Tekniikka ja kristinusko

Tekniikka ja kristinusko

Kristillinen uskonto kertoo tosiasiat, että Jumala loi maailman ja kaiken elävän ja eloton, mitä maailmassa on. Jumala loi kaikki elävät olennot maan päälle, ja ihminen luotiin vihdoin hallitsemaan kaikkea hänen luomaansa. Jumala antoi kaiken, mitä mies halusi elää. Kun mies lankesi syntiin, hänen oli pakko jättää Eedenin puutarha ja työskennellä maalla selviytyäkseen.

Mies aloitti työt pelloilla ja tarvitsi teräväreunaisia työkaluja, veitsiä ja muita välineitä maan muokkaukseen ja kyntämiseen. Ihminen alkoi etsiä tarpeitaan ja tarpeen kasvaessa se synnytti teknologian. Siitä eteenpäin tekniikka on kehittynyt vastaamaan ihmisten kasvaviin vaatimuksiin.

Muinainen ihmiskunta joutui panteismin pelkoon. Panteismi edistää käsitystä taikauskoisesta uskosta luontoon. Tämä käsite muuttui myöhemmin ihmisessä peloksi. Ihminen oli luonnonorjuuden käsissä, mikä sai ihmisen pelkäämään luonnonlakeja.

Kristinusko auttaa ihmiskuntaa vapautumaan kaikesta pelosta, mukaan lukien panteismin pelosta. Se ehdottaa, että maailma ei ole muuta kuin Jumalan luoma. Jumala tuli alas maan päälle ihmisenä, eli maan päällä ja levitti ikuisuuden hyvää uutista ja poisti pelot ihmiskunnan sydämistä. Jumala kärsi ristillä ihmisten pelastuksen puolesta ja lupasi, että jokainen, joka luottaa Hänen nimeensä, vapautuu kahleista ja saa iankaikkisen elämän.

Kristinusko vapautti ihmisen ei-toivotusta taikauskoisesta uskosta luontoon, joka auttoi ihmiskuntaa edistymään teknologisen kasvun edistymisessä. Valaistumisajan nousun jälkeen teknologiassa tapahtui suuri edistysaskel, että ihminen alkoi parantaa asioita elämän parantamiseksi ja elämän kurjuuksien minimoimiseksi. Siinä pyrkimyksessä ihmiskunta sivistyi ja astui aurinkokuntaan ja alkoi analysoida asioita yhteiskunnan parantamiseksi.

Kun tekniikka kasvaa yhä enemmän, ihminen poistui Jumalan pelosta. Tämä puolestaan erotti ihmisen Jumalasta ja myös hengellisistä arvoista, joita aiemmin pidettiin rakkaina. Tämä sai ihmisen käyttämään tekniikkaa tuhoamiseen. Jumala haluaa, että ihmiskunta käyttää teknologiaa ihmiskunnan hyödyksi eikä tuhoamiseksi. Siitä on kyse oikealla kristityllä olemisessa.