Renkaat kohtuhintaan: mitä on otettava huomioon, ennen kuin tilat uudet renkaat netistä?  

Renkaat kohtuhintaan: mitä on otettava huomioon, ennen kuin tilat uudet renkaat netistä?  

Talvirenkaat tai uudet kesärenkaat tulevat yleensä mieleen kesän lopussa ja alkukeväällä, vaikka hyviä turvallisia ja taloudellisia renkaita tarvitaan ympäri vuoden. Siksi olisi hyvä myös kuumina kesäpäivinä kiinnittää huomiota auton ja ajatella ovatko käytössä olevat kesärenkaat tai talvea odottavat nastarenkaat riittävän hyvässä kunnossa.

Kun tuntuu siltä, että renkaat pitää vaihtaa, on helpointa ja mukavinta löytää uudet renkaat ja renkaiden vaihtopiste netistä. Eri rengasmyyjiä on nykyään paljon ja kaikkien mahdollisuuksiin ja erikoisuuksin on vaikea perehtyä. Hyvän renkaan valinta ei ole mitään rakettitiede, mutta tiettyjä nyansseja tuntemalla on usein mahdollista löytää hyviä tarjouksia ja ostaa laaturenkaat edulliseen hintaan. On erittäin hyvä renkaat voidaan ostaa ja vaihtaa samassa paikassa.

Jotta uusien renkaiden löytäminen olisi helppoa ja mukavaa, on  Rengas24 laatinut hyödylisen ohjeen, joka auttaa vertailemaan eri rengasmyyjien tarjouksia löytääkseen hyödyllisin ja edullisin vaihtoehto.

Miten valitsen oikeat renkaat?

Renkaita valittaessa pitää ottaa huomioon niiden käyttötarkoitus ja tietenkin budjetti. Rengasvalikoima on laaja ja vaikka mennään usein ostamaan mahdollisimman edullisia renkaita, kannatta kuitenkin valita renkaat sen mukaisesti, millaisissa olosuhteissa niitä käytetään. Tarpeiden kartoittamisen yhteydessä kannattaa pohtia, missä päivittäin ajetaan ja mitkä renkaiden ominaisuudet ovat tärkeimpiä.

Jos ajat usein maanteillä, maastossa tai päällystämättämillä teillä, on olennaista hankkia mahdollisimman monipuoliset renkaat. Autoilijalle, joka ajaa vain maanteillä ja kaupungeissa, ovat tärkeimpiä avainsanoja alhainen polttoaineen kulutus ja vähäinen rengasmelu.

Nämä eivät kuitenkaan ole ainoat ominaisuudet, jotka on otettava huomioon renkaita valittaessa. Suorituskyky, kantavuus ja monet muut asiat määräävät, millaiset renkaat sopivat parhaiten juuri sinulle. Tärkeimmät ominaisuudet on merkitty renkaan etikettiin, mutta ennen renkaiden ostamista kannattaa perehtyä rengasetiketin olemukseen sekä verkkokaupan ostosuosituksiin.

Ensimmäinen asia liittyy myös siihen, millä kaudella renkaita käytetään. Kesällä ajetaan kesärenkailla, mutta talveksi voi valita joko kitka- tai nastarenkaat. Talvella on otettava huomioon, missä ja miten pääasiassa ajetaan. Jos tavallisesti ajetaan kaupungissa, kelpaavat hyvin kitkarenkaat, mutta jatkuvasti maanteillä ajaessa kannattaa käyttää nastarenkaita. Siitä, millaiset talvirenkaat pitäisi valita ajotottumuksiesi mukaan, svoit lukea lisää täältä.

Kaiken muun ohella on selvitettävä autoosi parhaiten sopiva rengaskoko. Esimerkiksi 205/55/R16 Tässä tapauksessa 205 on renkaan leveys millimetreinä, 55 – renkaan profiilisuhde eli renkaan korkeus on 55 prosenttia poikkileikkausleveydestä, R – renkaan rakenne eli vyörengas, 16 – vanteen koko eli halkaisija tuumissa. Sinun ei pidä kuitenkaan käyttää vain yhtä tiettyä rengaskokoa, koska suurimpaan osaan autoista sopivat myös hieman laajemmat tai kapeammat renkaat. Vain renkaiden sisähalkaisijan pitää olla ehdottomasti sama lei 16 tuuman vanteille sopivat vain 16 tuuman renkaat (R16). Jos et tiedä oikeata rengaskokoa, löydät sen käytössä olevista renkaista tai autosi käyttöohjeesta. Rengas24/Däck24:n asiantuntijat neuvovat mielellään, mikä rengaskoko sopii autoosi parhaiten. Tarkempaa tietoa sopivien renkaiden valinnasta löydät tästä.

Kenen rengasvalmistajan tuotteita pitäisi suosia?

Renkaan sopivuuden lisäksi on olennainen ominaisuus myös sen hinta. Vaikka saatavilla on edullisia uusia renkaita, tarjoavat useat myyjät edullisimpaan hintaan käytettyjä renkaita, jotka ovat suorituskyvyltään heikompia eivätkä ole tarpeeksi kestäviä. Siksi pitäisi kuitenkin tilata uudet renkaat, koska ne tarjoavat enemmän turvallisuutta ja ajamisen iloa pidemmäksi aikaa.

Kuitenkin kannattaa myös uusia renkaita ostaessa ottaa huomioon, että eri rengasvalmistajat ovat keskittyneet eri ominaisuuksiin ja kohderyhmiin. Siksi ei sovi kallein rengas välttämättä jokaiselle autoilijalle. Sopivia renkaita löytyy jopa saman hintaluokan rajoissa. Valikoimasta on löydettävä sellaiset, jotka sopivat jokaiselle parhaiten.

Esimerkiksi edullinen aasialainen rengas ei ole välttämättä huonolaatuinen tai suorituskyvyltään heikko. Kuitenkin on hyvä muistaa, että huippulaadulla on hintansa.

Vaikka parhaat aasialaiset renkaat voivat olla aika hyviä, ne eivät pysty koskaan kilpailemaan sellaisten rengasvalmistajien tuotteiden kanssa kuin Pirelli. On tärkeää ymmärtää, että jokainen rengasvalmistaja on keskittynyt omaan markkinarakoonsa, ja siksi onkin valittava tuotemerkki, joka vastaa jokaisen konkreettisen autoilijan odotuksia.

Rengasmaailmassa on runsaasti valintamahdollisuuksia. Jotta sopivien renkaiden löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, on parhaiden rengasmyyjien nettikaupoissa – esimerkiksi Rengas24 verkkokaupassa – saatavilla eri rengasvalmistajien esitteitä ja selityksiä, mitä eri valmistajat tarjoavat ja miten heidän tuotteensa eroavat toisistaan. Lisäksi löydät eri rengasmerkkien vertailun tästä.

Lisäksi ovat verkkokaupat mukavia käyttää, koska klikkaamalla oikeaa rengaskokoa näet kaikki autoosi sopivat  renkaat. Autoilijan ei pidä itse ajatella, onko oikeankokoisia renkaita saatavilla ja sopivatko ne hänen autoonsa. Lisäksi on hyvän rengasmyyjän pystyttävä selittämään ja suosittelemaan asiakkaalleen eri rengasmerkkejä hänen tarpeittensa mukaisesti jopa silloin, kun asiakas tietää vain oman autonsa merkin ja mallin.

Näin ollen kannatta ennen renkaiden ostamista miettiä huolella, mitä renkaita todella tarvitset. Kun olet tehnyt päätöksesi, voit löytää rengasmyyjä, joka myy tuotteita edullisimpaan hintaan – yleensä se on Rengas 24 – ja valita sopivat renkaat niiden koon perusteella. Jos et pärjää itse, ei kannata olla huolissa. Verkkokauppamme asiantuntijat ovat aina valmiita antamaan suosituksia parhaiden renkaiden valintaan.

Kaikki uudet renkaat samasta paikasta

Kannattaa huomata, että Rengas24 ei ole ainoastaan yksi suurimpia renkaita myyviä verkkokauppoja, vaan nykyään meillä on hyvä jalansija Skandinaviassa ja koko Baltiassa. Esimerkiksi Virossa toimimme nimellä  Rehvidpluss.com, Ruotsissa Däck24.com, Liettuassa Padangos24.com sekä Latviassa Riepas24.com.

Yrityksestämme on tullut ulkomarkkinoilla vaikuttava tekijä ja nykyään kilpailemme jo Euroopan suurimpien verkkokauppojen kanssa. Tämä kaikki on suomalaisille asiakkaillemme vain positiivista, koska suuret myyntimäärät ja tuloksekkuus on auttanut saavuttamaan tiiviin yhteistyön ja hyvät sopimukset sellaisten maailman suurimpien rengasvalmistajien kanssa kuten Bridgestone, Toyo Tires, Nokian Tyres, Michelin, Goodyear, Continental, Sava, Pirelli, Hankook, Landsail, Winrun, Yokohama, Triangle ja Sailun

Tutustu Rengas24 tuotevalikoimaan tarkemmin ja lue, mitä on otettava huomioon kesärenkaita, kitkarenkaita ja nastarenkaita valittaessa.